آشپزی آشپزی آذری آشپزی ایرانی

پیش‌غذایی که ریشه در اعصار اردبیل و قره داغ دارد

طرز پخت آش دوغ اردبیل
نویسنده ashpazi

آش دوغ اردبیل و قره داغ این پیش‌غذا ریشه در اعصار اردبیل و قره داغ دارد. به تبعیت از این آش، آش‌های دیگری همانند آش دوغ قره داغ در دیگر مناطق ایران با ذائقه متناسب با آن منطقه نیز پخته می‌گردد. آش دوغ از پیش‌غذاهایی است که در بیشتر خانواده های قره داغ واردبیل مورد استفاده قرار میگیرد. تجربه در درست کردن این آش از مهمترین فاکتورها می‌باشد. در بیشتر موارد آش دوغ با آش ماست اشتباه گرفته می‌شود. آش دوغ صرفا با دوغ محلی یا دوغ پاستوریزه درست میگردد.

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

 

 

–  ابتدا آرد و برنج را با کمی دوغ مخلوط کنید تا آرد کاملا حل شود.

 

۲- دوغ را داخل قابلمه بریزید و مخلوط آرد و برنج را به آن اضافه کنید. به طور مستمر ودر یک سمت هم می بزنید(با حرارت بالا )تا جائیکه دوغ جوش بیاید.

 

۳- در این مرحله گوشت چرخ کرده را با کمی نعنا و نمک ورز دهبد و کوفته ریزه های قلقلی کوچک درست کنید و داخل آش بریزد (البته اضافه کردن کوفته ریزه ها به دلخواه است).

 

۴-  سبزی و سیر و نخود پخته شده را نیز در همین مرحله به مواد اضافه  کنید و در ظرف را نیمه بسته بگذارید تا آش به اصطلاح جا بیفتد(با حرارت ملایم).

 

۵- وقتی برنج آش کاملا پخت و لعابدار شد یعنی از حالت آّبکی و شل خارج شد، آش آماده سرو است.

 

۶- برای تزئین می توان از نعنا داغ استفاده کرد

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

آش دوغ اردبیل

 

با تشکر دانشنامه تصویری فارسی

About the author

ashpazi

Leave a Comment