نوشیدنی ها

همه چیز درباره قهوه

How-to-Grind-Coffee-Beans-Perfectly
نویسنده parastoo rabiei

قهوه یکی از هدایای طبیعت است.واژه انگلیسی “کافی” از ریشه لاتین نام گیاهی از دسته Coffea گرفته شده که یک عضو از خانواده روبوستا است.گیاهان کوفئا بسیار متعددند، اما گران قیمت ترین نوع آنها، کوفئا عربیکا است که سه چهارم تولید قهوه جهان را دربرمیگیرد.محل رویش طبیعی  آن، قله های آسیا، آفریقا و آمریکاست.به هرحال از آنجا که قهوه عربیکا به خصوص به گرما و رطوبت حساس است، بین ارتفاعات 900و2000متر رشد می کند.هر چقدر ارتفاع محل رشد بیشتر باشد، دانه ی قهوه ی برشته شدهکیفیت بهتری خواهد داشت.coffeaqahve-gol

درابتدا میوه ی گیاه آن به رنگ سبز است اما، بعد از گذشت هفت ماه که رسیده تر می شود، به رنگ قرمز جذابی در می آید که تقریبا به گیلاس شبیه است.دما در مناطق گرمسیر(بین 15 تا 25 درجه سانتی گراد ) ثابت است.بنابراین گیاه می تواند دائما میوه دهد و هربار باران می بارد گل بدهد.از این رو این گیاه در یک زمان هم میوه ی رسیده و هم میوه کال دارد.دانه قهوه از یک گل سفید بسیار معطر و درست چند روز پس از شکوفه زدن به دست می آید.CoffeeBerryqahve

همه عطر و طعم قهوه چه به صورت دانه ی درسته ی قهوه و چه به صورت آسیاب شدهپس از بو دهی، رو به از بین رفتن می گذارد.قهوه ای را که در عرض 2هفته مصرف می شود می باید در ظرفی دربسته و بدون درز و در جایی تاریک و خنک نگهداری شود.

چند نکته دم کردن قهوه

1- جوشیدن باعث تلخی می شودف پس هرگز قهوه را نجوشانید.

2-قهوه را دوباره گرم نکنید.هر بار آن را تازه درست و سرو کنید.

3-از آب تازه و سرد استفاده کنید.

4-از تفاله های قهوه دوباره استفاده نکنید.آنچه باقی مانده اجزای تلخ و نامطبوع قهوه است.

5-از “سا”یی مناسب قهوه سازتان استفاده کنید.اگر سای قهوه خیلی ریز باشد، باعث استخراج بیش ار حد عناصر قهوه و تلخی شده، مجاری قهوه ساز را به مرور مسدود می کند.اگر سای قهوه خیلی درشت باشد، باعث آبکی و رقیق شدن قهوه می گردد.

6-برای بهترین نتایج توصیه می کنیم که به ازای هر 180میلی لیتر آب از 10گرم قهوه ی آسیاب شده استفاده کنید.

7-قهوه را فقط برای مدت 20 دقیقه می توان ، بر روی اجاق گاز یا اجاق برقی ، گرم نگه داشت و پس از آن، عطر و طعم قهوه رو به افول و نامطبوع شدن می گذارد.

برای تهیه یک قهوه خوب در منزل با کتری قهوه به موارد زیر توجه کنید:

از کتری استفاده کنید که بدنه و لوله های آن از جنس استیل بوده ، به گرم نگه دارنده قهوهمجهز باشد.استفاده از ترکیبات خوب قهوه نیز موثر است.pretty-coffee-beans

Strange golden smoke taking away from coffee seeds

 

دانشنامه تصویری فارسی

About the author

parastoo rabiei

Leave a Comment