آشپزی آشپزی چینی نکته ها و ترفند های آشپزی

همه چیز درباره غذاهای چینی یکی از سه مکتب مادر آشپزی جهان

آشپزی_چینی_غذای_چینی_سس_چینی_5
نویسنده ashpazi

آشپزی چینی به آشپزی‌ای اطلاق می‌شود که در کشور چین مرسوم بوده است. این آشپزی یکی از سه مکتب مادر آشپزی جهان است. از ویژگی‌های خاص این آشپزی می‌توان به خرد کردن اجزاء غذا به طوری که هنگام صرف غذا نیاز به بریدن آنها نباشد، کم پختن اجزاء غذا و طبخ جداگانهٔ اجزای غذا خصوصاً سبزیجات اشاره کرد. آشپزی در مناطق مختلف چین به شیوه‌های متفاوت انجام می‌شود.

آشپزی_چینی_غذای_چینی_سس_چینی_

روش‌های پخت متداول غذاهای چینی

تفت دادن آشناترین روش پخت‌وپز چینی است. در این روش محتوایات غذا را به برای مدت کوتاه در روغن داغ چرخ می‌دهند. هنگام تفت دادن معمولاً تره‌بار آبدار و گوشت را جدا از سایر مواد تفت می‌دهند. گوشت، مرغ، ماهی، و انواع تره‌بار مانند سیر، پیاز، کرفس، فلفل سبز، جوانهٔ ماش، کدو از جمله موادی است که با این روش پخته می‌شود.

بخار پز کردن یکی دیگر از روش‌های متداول در آشپزخانه‌های چینی است. برای بخارپز کردن معمولاً از ظرف‌های چوبی استفاده می‌شود. غذاهای بخارپز شده با انواع و اقسام سس صرف می‌شود.

مرغ، گوشت یا ماهی بلوری با روش خاص دیگری در آشپزی چینی پخته می‌شود. در این روش مادهٔ مورد طبخ در دیگ آب جوشی می‌اندازند. پس از یک یا دو دقیقه جوش زدن زیر دیگ را خاموش می‌کنند و مادهٔ مورد طبخ را پس از سرد شدن تکه تکه کرده، در ظرف می‌کشند.

کاری چینی یا خورش چینی به غذایی گفته می‌شود که در سس پخته می‌شود. ادویهٔ آن معمولاً زنجبیل تازه و دارچین است و سس سویا دارد. خورش چینی شباهت‌هایی به خورش ایرانی دارد و با نان یا برنج خورده می‌شود.

آشپزی_چینی_غذای_چینی_سس_چینی_4

مواد و ادویه متداول در غذاهای چینی

زنجبیل و دارچین از ادویه‌های متداول در آشپزی چینی هستند. سس سویا و کنجد نیز در انواع سس‌های و غذاهای چینی کاربرد دارند.

آشپزی_چینی_غذای_چینی_سس_چینی_3

ابزارهای خاص آشپزی چینی

  • تختهٔ آشپزی
  • ساطور سبک و تیز
  • بخارپز چوبی
  • واک

آشپزی_چینی_غذای_چینی_سس_چینی_5

چند نوع غذای چینی

  • مرغ کنگ پائو
  • مرغ ترش و شیرین
  • کباب پرندگان
  • سوپ تخم‌مرغ
  • گردوی روغن‌جوش
  • میگو روغن‌جوش
  • پلو تفته

دانشنامه تصویری فارسی

About the author

ashpazi

Leave a Comment