آشپزی ایرانی

طرز تهیه مرغ شکم پر گیلان از خورش های خوب شمالی

morgh-shekam-por-khoshmaze
نویسنده parastoo rabiei

غذاهای شمالی : مرغ شکم پر از خورشت های مجلسی و آبرومند و سنتی گیلان می باشد که بسیار در مهمانی ها بر روی سفره ها قرار دارد, در ادامه با طرز درست کردن مرغ شکم پر گیلانی آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای درست کردن مرغ شکم پر گیلانی به تعداد ۴ تا ۶ نفر :
۱ عدد پیاز رنده شدهmavad-avlie-morgh-shekam-por
ازگیلazgil-baraye-morgh-shekam-por
۱ عدد مرغ یک کیلوییmavad-morgh-shekam-por
۳ تا ۴ قاشق سوپ خوری رب آلوچه یا ازگیلrob-aloche-morgh-shekam-por
۳۰۰ گرم مغز گردوی آسیاب شدهmaghz-gerdo-morgh-shekam-por
سبزی معطر به صورت لازمpiazche-khord-shode
۲ عدد لیمو ترشlimo-torsh-morgh-shekam-por
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه مرغ شکم پر , از غذاهای محلی گیلانی :
در ابتدا باید کاسه ای کوچک تهیه و ۱/۲ و ۱ قاشق سوپ خوری رب آلوچه یا ازگیل را با مقداری نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و سپس با مخلوط, داخل و بیرون مرغ را مزه دار و مرغ را به مدت یک شب داخل یخچال قرار بدهید.
بعد مدت زمان سپری شده, باید در کاسه ای دیگر گردوی آسیاب شده را به همراه باقی مانده رب , آب لیموترش و در صورت تمایل خودتان با سبزی معطر خرد شده کاملا مخلوط کرده و شکم مرغ را پاره کنید و مواد مخلوط شده را داخل آن بریزید.pokht-morgh-shekam-porpokht_morgh-shekam-por-gilani
فر را روشن کرده و دما را بر روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار بدهید, تابه ای مناسب تهیه و کمی روغن داخلش ریخته و بر روی حرارت قرار بدهید.
حالا مرغ را داخل تابه تفت داده تا به رنگ طلایی بشود, بلافاصله تابه را از روی حرارت بردارید. ( مرغ را جدا کنید, تابه بهمراه روغن باقی مانده را کنار بگذارید بعد به آن نیاز دارید )
ظرفی تهیه کنید مرغ را داخلش قرار داده, با فویل ظرف را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت داخل فر بگذارید.
بعد از مدت زمان ذکر شده, فویل را از روی ظرف بردارید, مجددا ظرف را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه داخل فر قرار بدهید, روغنی که قبلا کنار گذاشته بودید را روی مرغ ریخته و باید صبر کنید تا مرغ کاملا برشته بشود.
بعد از برشته شدن و آماده شدن مرغ میتوانید آن را بردارید و در ظرفی تزیین کرده و سر کنید.morgh-shekam-por-gilan
نکته :
از گشنیز و جعفری خرد شده می توانید به عنوان سبزی های معطر استفاده کنید.

دانشنامه آشپزی تصویری

About the author

parastoo rabiei

Leave a Comment