طرز تهیه خورش نخودسبز و شوید، یک غذای خوشمزه و خوشرنگ

ghazaye-khoshmaze-irani
نویسنده parastoo rabiei

طرز تهیه خورش نخودسبز و شوید، یک غذای خوشمزه و خوشرنگ
مواد اولیه
گوشت (ماهیچه گوسفندی) نیم كیلوgosht-baraye-nokhod-sabz
روغن (سرخ كردنی) 4قاشق سوپخوریroghan-baraye-khoresh-nokhod-sabz
پیاز (سرخ شده) پیاز 4قاشق سوپخوریpiaz-sorkh-shode-baraye-khoresh
سیر سیر 1حبهsir-pokht-geraten-sibzamini
نخود سبز نیم كیلوnokhod-sabz
شوید (ساطوری شده) 2پیمانهshivid-khord-shode-baraye-khoresh-nokhod-sabz
شكر 1قاشق چایخوریshekar-khoresh-nokhod-sabz
ادویه (پلویی اصفهان) 1قاشق چایخوری
زعفران (آبكرده و غلیظ) 1قاشق سوپخوری
نمك به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه
1. ابتدا گوشت ماهیچه را بشویید و خشك كنید. روغن را در قابلمه ریخته و ماهیچه‌ها را خرد كرده و در روغن سرخ كنید، به طوری كه دو طرف ماهیچه‌ها قهوه‌ای رنگ شوند. پیازداغ را به همراه سیر له شده و ادویه خورشتی اضافه كرده و مواد را با هم تفت دهید.marahel-pokht-khoresh-nokhod-sabz
2. حدود 4 پیمانه آب اضافه كرده و زیرخورش را كم كنید تا به مدت دو و نیم ساعت بجوشد و گوشت پخته شود.نخودسبز را اضافه كنید. شوید را جداگانه در روغن كمی تفت دهید و همراه شكر به خورش اضافه كرده و پس از 30 دقیقه زعفران و نمك و فلفل خورش را اندازه كنید و خورش را با چلوی ساده سرو كنید.marahel-pokht-khoresh-nokhod-sabz
نكات
1)این غذا در تركیه و ایران متداول است. در ایران با افزودن زعفران و ادویه اصفهان طعمی ایرانی پیدا می‌كند.
2)لعاب این غذا پیازداغ و شوید است. شوید باید خوب ریز شده باشد تا خورش لعاب بیندازد.
3)بهتر است از نخود سبز پوست كنده استفاده كنید.
4)اضافه كردن آب قلم به جای آب این خورش را خوشمزه تر میكند.khoresh-nokhod-sabz

دانشنامه آشپزی تصویری

About the author

parastoo rabiei

Leave a Comment